Corul din Strejnic (2004 -2006)

Initiativa infiintarii corului din Strejnic a apartinut fr. prezbiter Cornel Negoi, care a dorit ca in Biserica Crest d Ev din aceasta localitate, tinerii sa primeasca o educatie muzicala aleasa si serioasa. Am inceput sa lucreze pentru prima data cu acest cor in toamna anului 2004.

Corul Strejnic 1 (in componenţa initiala din mai 2005)

 

Corul Strejnic 1, dupa un program de colinde in Biserica Cr d Ev din Strejnic

 

De-a lungul timpului, coristii strejniceni au participat la multe actiuni comune alaturi de alte coruri: Breaza, Ploiesti 3 ori Ploiesti 4 (corul baptist „Elim”).

Misiune corala Quo Vadis: program de colinde in 25 Decembrie la Strejnic, cu participarea corurilor reunite din Strejnic1 si Breaza ).

Ca sa invete mai repede si mai bine, uzitand metoda cantarii in ansamblu cu alti coristi mai experimentati, o PARTE din coristii din corul Strejnic 1 au decis sa mainsoteasca la repetitiile mele la Breaza.

Acest lucru s-a dovedit extrem de util: acest grup - pe care il vom numi corul „Strejnic 2” – a devenit capabil de inalte performante muzicale, reusind sa interpreteze piese precum „Slava, marirea” de Palestrina, sau „Vino plangand la cruce” de T.Albinoni, impreuna cu colegii lor din Breaza. Coristii din corul „Strejnic 2” au participat la diverse concerte, excursii, misiuni de evanghelizare, etc..

 

--video--

Coristi din Breaza si Strejnic cantand melodia "Dumnezeu e biruinta noastra" in cadrul unui program de evanghelizare la Breaza sustinut cu ocazia vizitei unui grup de detinute de la inchisoarea din Targsor  (1 Mai 2009) .

 

In vara anului 2006, un mic grup de 12 coristi format din brezeni, campineni si strejniceni au vestit Evanghelia prin cantare in cadrul unui turneu evanghelistic in Republica Moldova si la  Tiraspol -Transnistria, turneu organizat cu sprijinul pastorului Istudor Matei din Statele Unite.

Publicul prezent la Concertul grupului coral Quo Vadis ( intr-o tabara de rugaciune din Floresti, Rep. Moldova)

 

 

Grupul coral Breaza+Strejnic2 pe scena taberei de la Floresti, Rep. Moldova

 

La o masa "moldoveneasca", impreuna cu organizatorul acestui turneu evanghelistic, pastorul Matei Istudor