Corul Evanghelic Reunit din Valenii de Munte (2006-2014)

In primavara anului 2006,  am fost invitat de liderul de tineret (Elisei Dumitru) al Bisericii Penticostale din orasul Valenii de Munte sa infiintez un cor al acestei biserici. 

Corul Bis Penticostale din Valeni, iun 2006

 Munca de formare a unui cor pornind de la 0, fara ca prea multe persoane din cor sa cunoasca initial notele muzicale necesita multa rabdare... si mai ales o puternica motivatie interioara: anume ca merita efortul, avand in vedere ca Domnului ii plac mult laudele de acest fel (cand un grup de credinciosi, in mod organizat, disciplinat, aduc trupurile lor (respectiv mintea si vocea) ca o „jertfa vie, sfanta, placuta” Lui).

 

Timpul a trecut,  coristii au tot repetat si in cele din urma, si-au dezvoltat foarte mult abilitatea de a canta intr-o formatie corala, gratie si unei colaborari inspirate cu fratii lor coristi de la cultele invecinate (baptisti si crestini evanghelici). Dupa aderarea unor coristi de la Biserica Evanghelica si de la Biserica Baptista din localitate in Decembrie 2009, sunetul coristilor din Valenii de Munte s-a apropiat foarte mult de performanta. Iata un exemplu graitor aici, cu ocazia unui concert sustinut la Casa de Cultura din oras:

 

Ingerii mii din ceruri canta - Dec. 2009

 

S-a nascut azi Domnul Sfant - Dec. 2010